بانک کتب طرحواره درمانی
طرحواره درماني (جلد 1 و 2):
راهنماي كاربردي براي متخصصين باليني
نویسنده: جفري يانگ، ژانت كلوسكو، مارجوري ويشار
مترجم: دکتر حسن حميدپور، دکتر زهرا اندوز
درباره کتاب:
اگر چه شناخت درمانی کلاسیک برای درمان اختلالات محور I طراحی شده است، ولی این کتاب به سبکی ماهرانه و کاملاً جذاب نشان می دهد که چگونه شناخت درمانی می تواند برای درمان اختلالات شخصیت مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد. مؤلفان برای حل مشکلات خاص افراد مبتلا به اختلالات شخصیت از قبیل الگوهای منش شناختی انعطاف پذیر، تعارض های بین فردی مزمن و واکنش های انتقالی، راهبردهایی را از سایر رویکردهای درمانی استخراج کرده و در قالب یک مدل شناختی جامع نگر تلفیق کرده اند. این کتاب نشان می دهد که چگونه می توانیم با استفاده از راهبردهای اکتشافی و تجربی از شدّت باورهای زیربنایی که آبشخور چنین مشکلاتی هستند، بکاهیم، توصیه می کنم تمام درمانگرانی که در فرآیند درمان با مشکلات شخصیتی بیماران خود دست و پنجه نرم می کنند، کتاب حاضر را مطالعه کنند. پروفسور آرون ت. بک دانشگاه پنسیلوانیا
زندگي خود را دوباره بيافرينيد:
نویسنده: جفري يانگ، ژانت کلوسکو
مترجم: دکتر حسن حميدپور، الناز پيرمرادي، ناهيد گلي زاده
با مقدمه: آرون تی. بک
درباره کتاب:
در این کتاب که مؤلفان آن هر دو از شناختدرمانگران بنام هستند، 11 الگوی رفتاری مخرب و تکراری، که با خودانگارۀ منفی ارتباط دارند، مشخص شده اند. ضمن شرح حال بیماران واقعی، مؤلفان نشان میدهند که چگونه هر یک از این الگوهای ناکارآمد از تجارب کودکی ریشه گرفته و خود، مبنایی برای ارزیابی خویشتن در بزرگسالی میشوند. در ادامۀ کتاب، برنامهای عملی با استفاده از تکنیکهای تجربی (تماس با کودک درون) و شناختی (بازنویسی خود و جایگزینی آن با الگوی ناکارآمد) و رفتاری (شناسایی رفتارهای خاص و تغییر آنها) معرفی میشود. این کتاب ابزار قدرتمندی برای کار با مراجعان براساس رویکردهای شناختی و طرحواره درمانی است. دکتر آرون تی. بک بنیانگذار درمان شناختی-رفتاری در مقدمۀ این کتاب مینویسد: “یانگ و کلوسکو بر اساس خلاقیت و تدبیراندیشی توانستهاند ابزارهای اثرگذاری برای تغییر روابط بینفردی و روابط شغلی تدوین کنند. به دنبال تغییر در روابط بین فردی و روابط شغلی، زندگی تغییر شگرفی خواهدکرد. این کتاب نشان میدهد که نویسندگان از بینش بالینی، حساسیت و شفقت خاصّی برای راهحل اندیشی مشکلات بین فردی و مشکلات شغلی برخوردارند.”
طرحواره درماني براي استرس شغلي:
نویسنده: مارتين آر. بامبر
مترجم: دکتر حسن حميدپور،حسين زيرك
درباره کتاب:
عوامل بسیاری در تعیین خوشبختی و شوربختی افراد نقش دارند که یکی از آنها انتخاب شغل است. شغل، فقط منبعی برای درآمد نیست بلکه افراد بیشتر ساعتهای مفید عمر خود را در شغل و پیشه خود میگذرانند و در واقع با شغل خود زندگی میکنند. این کتاب پدیده استرس شغلی را از دیدگاه رویکرد طرحواره درمانی بررسی میکند. مارتین بامبر معتقد است طرحوارههای ناسازگار اولیه در محیطهای شغلی، بازآفرینی میشود. یعنی افراد به دنبال مشاغلی هستند که بتوانند تجربههای تلخ و ناگوار کودکی یا نوجوانیشان را دوباره تکرار کنند و یا نیازهای ارضا شده آن دوران را جامه عمل بپوشانند. در این کتاب تکنیکهایی ارایه میشود تا افراد با آگاهی از طرحوارههای خود تغییر کنند و در شغل خود به رضایت برسند. این کتاب سهم بسزایی در مفهوم سازی و درمان بیماریهای مرتبط با استرس شغلی دارد. نویسنده کتاب بایستی به خودش ببالد که نقش موثری در افزایش سلامت شغلی داشته است. این کتاب از جمله کتابهایی است که خواندن آن یک ضرورت است. کوپر استاد روانشناسی سازمانی و سلامت دانشگاه لن کستر
طرحواره درماني براي اختلال شخصيت مرزي:
نویسنده: آرنود آرنتز، هني فن خندرن
مترجم: حسين زيرک، حسن حاجيپور
درباره کتاب:
“خواندن این کتاب برای متخصّصینی که خواهان کاملترین و بهروزترین درمان برای اختلال شخصیت مرزی هستند، از ضروریات است. یک کتاب راهنمای فوقالعاده و بسیار کاربردی به همراه شرح جامع همۀ تکنیکهای درمانی، از جمله توصیفات و مصاحبههای بالینی مبسوط با مراجعین.” جفری یانگ گروه روانپزشکی دانشگاه کلمیبا و سرپرست مؤسسۀ طرحوارهدرمانی نیویورک “در این کتاب، اثربخشی طرحوارهدرمانی در یک کوشش کنترلشدۀ تصادفی نشان داده شده است. در دسترس بودن این کتاب در حال حاضر، گام مهمی محسوب میشود. کتاب حاضر، اشاعۀ طرحوارهدرمانی را تسریع خواهد کرد و نقطۀ عطفی برای ارزیابیهای علمی بیشتر برای اثربخشی این درمان محسوب میشود.” کلاوس لیِب استاد روانپزشکی و روانشناسی دانشگاه ماینتز، ویراستار سازمان همکاری کوچران در زمینۀ اختلالهای شخصیت “طرحوارهدرمانی، یک روش درمانی نویدبخش و بدیع برای اختلال شخصیت مرزی است. این کتاب که به دست اعضای گروهی نوشته شده که خودشان مُبدع طرحوارهدرمانی هستند، موبهمو به شما میگوید چگونه این روش را به کار ببندید. بالینگران استفاده از این کتاب را مفید خواهند یافت.” جوئل پاریس استاد روانپزشکی، دانشگاه مکگیل
راهنمای بالینی طرحوارهدرمانی:
مرجع کامل درمان انفرادی، گروهی و تلفیقی برای ذهنیتهای طرحوارهای
نویسنده: جان فارل، نیل ریس، ایدا شاو
مترجم: مریم هدایتی، عادله صمیمی
درباره کتاب:
کتاب راهنمای بالینی طرحوارهدرمانی، مرجعی کامل برای درمانگران جهت اجرای طرحوارهدرمانی انفرادی، گروهی یا ترکیبی از آنها به روشی ساختاریافته و مقرونبهصرفه است. نویسندگان در این کتاب، نمونه جلسات انفرادی و گروهی از پیش آمادهشدهای را به همراه کاربرگهای مخصوص بیماران، ارائه کردهاند.
کتاب از طریق مرتبط ساختن ذهنیتهای طرحوارهای با یکدیگر، این اجازه را به بالینگران میدهد که آنچه را برای درمان نیاز دارند از بین جلسات معرفیشدۀ کتاب انتخاب کنند یا طرح درمانی انفرادی و گروهی یکپارچهنگر و کاملی را بریزند که امکان اجرا در طول درمانهای مختلف از شش هفته فشرده تا یکسال را داشته باشد.
این رویکرد درمان خود را از طریق هدف قرار دادن ذهنیتهای مقابلهای ناسازگار به جای اختلالات خاص، پیش می برد. بدین ترتیب از طریق تغییراتی در طبقهبندی تشخیصی، انعطاف بالینی را افزایش میدهد و منجر به پایایی پیامدهای درمانی میشود.
کتاب حاضر، دستورالعملهای گامبهگام و نکاتی برای درمانگر را در کنار گنجینۀ بالینی غنی از نمونه یادداشتها، کاربرگها، تمرینهای جلسات، فرمهای تکالیف و محتوای مورد نیاز بیمار را در اختیار قرار میدهد و در نهایت نیاز امروز درمانگران به درمانهای بالینی کارآمد را از طریق عدم صرف زمان و بودجه زیاد، برآورده میسازد.
طرحوارههاي شناختي و باورهاي بنيادين در مشكلات روانشناختي:
راهنماي عملي براي متخصصان و درمانگران
نویسنده: لارنس.پي ريزو، پيتر.ال.دو تويت، دان.جي استين جفري يانگ
مترجم: رضا مولودي، سيما احمدي
درباره کتاب:
رویکردهای شناختی نوین ، آسیب شناسی روانی را فراتر از شناخت های سطحی و افکار خودآیند بررسی کرده و به ریشه های عمیق شناختی یا همان طرحواره های شناختی و باورهای بنیادی می پردازند. اگر درمانگری بخواهد از تسکین علائم حاد بیماری روانی پا را فراتر بگذارد باید به عملکرد فرد پیش از آغاز اختلال و پس از فروکشی مرحله حاد توجه کند. یافته های پژوهشی نشان می دهد طرحواره های شناختی نقش مهمی در ایجاد و تداوم اختلال های روانشناختی و نیز در عود یا بازگشت دوره های بعد اختلال بازی می کنند.
تندآموز طرحواره درمانی:
مجموعه تندآموز رفتاردرمانی شناختی
نویسنده: رفائلی، برنستین، یانگ
مترجم: مهدی فرجی
درباره کتاب:
طرحوارهدرمانی رویکردی یکپارچهنگر است که از مجموعه تکنیکهای به اثبات رسیدۀ درمان رفتاریشناختی همراه با عناصری از درمانهای بین فردی، تجربی و روانپویایی برای کمک به افرادی با مسائل و مشکلات روانی بلندمدت، همچون اختلالات شخصیت و افسردگی مزمن استفاده میکند.
بر اساس رویکرد طرح وارهدرمانی مبنای تعداد زیادی از شرایط شناختی منفی حال حاضر افراد، تجربیات گذشته آنان است. در این رویکرد، برای اصلاح و به چالش کشیدن این رفتارها و افکار منفی، مدلی ارائه میشود که آنها را به تغییر وادار کند.
شناختدرماني اختلالات شخصيت:
رويکرد طرحواره محور
نویسنده: جفري يانگ
مترجم: دکتر علي صاحبي، دکتر حسن حميدپور
درباره کتاب:
دکتر جفری یانگ بنیان گذار و سرپرست مراکز شاخت درمانی نیویورک و کانتیکات است و در گروه روان پزشکی دانشگاه کلمبیا تدریس می کند. او مدرک فوق لیسانس خود را از دانشگاه ییل و دکتری خود را از دانشگاه پنسیلوانیا دریافت کرد. سپس دورۀ فوق دکتری خود را در مرکز شناخت درمانی گذراند و در موسسۀ او به مقام سرپرست پژوهشی و آموزشی منصوب شد. او در طی هجده سال گذشته از روش های درمانی مناسبی برای بیماران خود استفاده کرده است. یانگ صدها کارگاه آموزشی در جهان برگذار کرده و شناخت درمانگران زیادی را آموزش داده است. دکتر یانگ نویسندۀ مشترک مطالعات مهم نتایج روان درمانی در زمینۀ اثر بخشی شناخت درمانی است و به عنوان مشاور در چندین پروژۀ پژوهشی شرکت داشته است. او عضو هیأت تحریریۀ مجلۀ پژوهش و درمان شناختی است. یانگ آثار زیادی در زمینۀ شناخت درمانی منتشر نموده و یکی از نویسندگان کتاب دانش شناخت پایه و اختلالات بالینی (با کمک وین استین) و زندگی خود را دوباره بیافرینید (با کمک ژانت کلسکو) است. کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید یک کتاب خود یاری بر اساس رویکرد طرحواره درمانی است.
رهایی از مشکلات بین فردی:
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
نویسنده: متیو مککی، پاتریک فنینگ، آویگیل لیوف، میشل اسکین
مترجم: دکتر حسن حمیدپور، آنی میناس میرزابیگ
درباره کتاب:
“برای اکثر ما روابط ناکارآمد به معنای زندگی ناکارآمد است. علیرغم اینکه روابط سالم و شادکامی، رابطۀ نزدیکی با یکدیگر دارند، علم روانشناسی در تدوین روشهای خاص برای کمک به حلّ مشکلات بینفردی سخت دچار کمبود است. امّا این کتاب به پایان بخشیدن به این سکوت عجیب در این زمینه، کمک کرده است. این کتاب روشی گام به گام و خلاق را پیش روی شما قرار میدهد. پژوهشها نشان دادهاند که شما توانایی ایجاد تغییرات شگرفی را در روابط خود، در همین لحظۀ حال دارید. دستورالعملهای واضح این کتاب میتوانند به شما کمک کنند برای خودتان و کسانی که دوستشان دارید، زندگی بهتری بهوجود آورید. من جداً توصیه میکنم که این کتاب را مطالعه کنید.” استیون س. هیز بنیانگذار درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
تکنيک هاي تنظيم هيجان در رواندرماني:
راهنماي کاربردي
نویسنده: رابرت لي هي، دنيس تيرچ، ليزا ا، ناپوليتانو
مترجم: دکتر عبدالرضا منصوري راد
درباره کتاب:
چرا «تنظیم هیجان» مهم است؟ یکی از بدترین تجربیات بیماران، آن است که از هیجانهای خود بهستوه آمده ولی نمیدانند چگونه با شدت آنها مقابله کنند. ایجاد قابلیتهایی برای تحمل پاسخهای هیجانی و تنظیم آنها میتواند به بیماران کمک کند تا گسترۀ رفتارها و پاسخهایی که در هنگام رویارویی با ناراحتی شدید در اختیار دارند را افزایش دهند. بسیاری از مطالب کتاب حاضر بر اساس الگوی طرحوارهدرمانی هیجانی (EST) لیهی بنا نهاده شدهاند. طبق این الگو، تفاوتهای بین افراد از نظر تفسیرها، ارزیابیها، میل به اقدام، و راهبُردهای رفتاری مربوط به هیجانهای آنان، «طرحوارههای هیجانی» نامیده میشوند. طرحوارهدرمانی هیجانی (EST) بهعنوان الگویی یکپارچهساز و آزاد، ما را تشویق میکند تا از سایر مفهومسازیها و الگوهای مداخله استفاده کنیم. با این وجود، نکتۀ اصلی آن است که مداخلات، به بیماران کمک میکنند تا مطالبی دربارۀ هیجان بیاموزند و با هیجان مقابله کنند، و همین آموزش که الگوی نوینی برای هیجان بهشمار میرود استقلال عمل را برای بیمار فراهم میآورد.
توجه آگاهی و طرحواره درمانی:
نویسنده:مایکل فن وریسویک – جنی بروئرسن – گر شورینک
مترجم:حسین زیرک – دکتر حسن حمیدپور
درباره کتاب:
این کتاب سهم بسیار بزرگی در توسعه ی طرح واره درمانی دارد. نویسندگان این کتاب موج سوم رفتار درمانی را با طرح واره درمانی تلفیق کرده اند.
نویسندگان سعی کرده اند با استفاده از تکنیک های توجه آگاهی به شکی گیری و رشد کارکرد ذهنیت بزرگسال سالم کمک کنند. نویسندگان بعد از اینکه به طور مختصر و مفید به مبانی نظری و مفهومی پرداخته اند، سعی کرده اند برنامه گروهی را به شیوه های ساختارمند و دقیق تشریح کنند به گونه ای که مسیر درمان هم برای بیمار و هم برای درمانگر مشخص شده است. برگه های تمرین و دستورالعمل اجرای تمرین ها، کار درمان را برای هم درمانگر و هم بیمار راحت کرده است. این کتاب گامی بزرگ برای پیشرفته درمان های شناختی – رفتاری است.
خلع سلاح همسر انتقادگر:
نویسنده: میشل اسکین
مترجم: دکتر حسن حمیدپور - دکتر زهرا اندوز
ناشر: سایه سخن
درباره کتاب:
یکی از مشکلات شایع زوجین،انتقادگری است. در تجارب بالینی بارها و بارها با زوجینی روبرو شده ام که یکی از آنها طرف مقابل را مدام زیر رگبار انتقاد می گیرد (همسر “انتقادگر”). با گذشت زمان، این تعامل اثرات مخرب خود را بر رابطه برجای خواهد گذاشت. سلامت زیستی و آسایش همسری که مدام قربانی انتقادگری همسرش می شود، آسیب می بیند (همسر “آسیب پذیر”). اغلب همسر انتقادگر و همسر آسیب پذیر در حلقۀ معیوب تکراری و ناسازگار دست و پا می زنند. تکرار این حلقۀ معیوب باعث می شود همدیگر را درک نکنند و روز به روز تغییر یا گریز از این حلقۀ معیوب را دشوارتر بیابند.
کتاب طرحواره درمانی الگوشکنی تفکر منفی:
نویسنده: گیتا جاکوب، هانی ون جندرن، لوریا سیباور
مترجم: دکتر حسن میرزا حسینی، دکتر نفیسه حبیبیان
نشر: بوکتاب قم
درباره کتاب:
آیا شما هم تجربه کرده اید که الگوی افکار منفی مانع رسیدن شما به اهداف فردی تان می شود؟ با این کتاب ما می خواهیم به شما کمک کنیم تا خودتان، احساساتتان و الگوهای فردی تان را بهتر درک کنید. الگوهای منفی شما تله هایی هستند که شما بارها در آن افتاده اید. اگر شما می خواهید راه جدیدی را در پیش بگیرید باید ریشه ی این تله ها و اینکه چرا بارها و بارها در آن میافتید را بفهمید. بخش اول این کتاب در مورد فهمیدن این الگوهای منفی و هیجانات و رفتارهای مرتبط با آن است. در بخش دوم به شما می آموزیم که چگونه این الگو ها را تغییر دهید اگر که تغییر این الگوها را منطقی و ضروری می دانید.
کتاب طرحواره درمانی هیجانی:
نویسنده: رابرت لیهی
مترجم: دکتر سیروس جهانگیری
نشر: ابن سینا
درباره کتاب:
پديدار شدن اين مساله در تاريخ به عنوان اثرات «هيجان شناسي» و چگونگي تغييرات هيجان در جوامع مختلف و دورههاي تاريخي متفاوت مورد توجه قرار گرفته و چگونگي بيان هيجانات به صورت اجتماعي درآمده است. در واقع، مطالعه تاريخي هيجان، شواهد ارزشمندي در مورد ساختار اجتماعي هيجان به خصوص اينكه كدام هيجان ارزشمند است. كدام سركوب شده و چگونه قوانين بيان هيجان تغيير پيدا كرده است، را به ما نشان ميهد.
« نظر یکی از خریداران کتاب: از متن کتاب کاملا مشخص است که آقای سیروس جهانگیری اصلا خودشون مفهوم طرحواره درمانی هیجانی رو متوجه نشدند و فقط ترجمه لغت به لغت کردند. خواهشا نظر من رو بزارین تا دوستانی که می خواهند این کتاب رو بخرند در جریان باشند!!! »